Gummiprodukter av kvalitet

Gummiprodukter kan vara allt från små packningar till ansiktsmasker. Det sistnämnda är något som inte alla vet kräver en specifik typ av gummimaterial.

Ansiktsmasker finns i olika material för olika användningsområden. När en mask behöver användas i en kallare miljö kan ett material som kallas EPDM-gummi användas. Anledningen till det är att gummit i maskinerna klarar ner till -35 grader. En gummiprodukt som därför är mycket intressant för företag som konstruerar dessa masker.

Kristian drev ett företag som gjorde olika typer av ansiktsmasker i Norge och ville nu expandera utanför landet. Som första steg valde han att starta upp ett företag i Sverige där han hade en del kontakter sedan innan. Han anställde en person som redan sedan tidigare arbetat på ett liknande företag och hade kunskaperna.

Beställning av gummiprodukter för produktion

Genom företaget i Norge beställde han EPDM-gummi av en norsk leverantör. Men Kristian trodde på att använda sig av företag i det landet han arbetade och bad Andreas, som han satt som ansvarig för företaget i Sverige, att forska i vilka leverantörer som fanns tillgängliga på den svenska marknaden för tillfället.

Han fick snart veta av Andreas att det fanns ett företag i Stockholm som sålde det speciella materialet de letade efter, nämligen EPDM-gummi. Kristian gav honom ok att ta kontakt med företaget och se om de kunde få till stånd ett avtal som skulle gälla från och med ett datum sex månader fram i tiden. Det skulle bli perfekt inför det svenska företagets öppnande.

5 May 2023