Gör detta vid stopp i avlopp

Får du ofta stopp i dina avlopp? Om du känner en stark lukt när du spolar, eller om det bubblar och stinker ur avloppet kan du misstänka att det finns något i rören som täpper till så att avloppet inte kan fungera som det bör. Då bör du ta kontakt med en rörmokare som kan komma och åtgärda stoppet. Man bör absolut inte hälla i bakmedel och vinäger, såsom en del "husmorstips" gör gällande. Inget annat än vatten, sanitet och toalettpapper ska ner i rören. Att hälla i bakpulver förvärrar det hela. Helst ska man inte hälla ner starka kemikalier, även om de saluförs som kemikalier som ska få stoppet att upphöra i avloppet.

Ring en rörmokare när du har problem med rör

Istället för att köpa starka kemikalier, är det bra mycket bättre att ringa en rörmokare som kan komma och åtgörda rören. Många rörmokare har jour, så att de kan komma när som helst på dygnet, och kan se till så att det går att använda avloppet på nytt. Många gånger kan man ha fått hårtester som stoppar i avloppet. Då är det en lätt sak att rensa ur avloppet från hårtestar, och annat som inte ska vara där. Hårtestar kan lätt hamna i golvbrunnar, och där kan man lätt rengöra för att slippa problem med avkoppet. Det bästa man kan göra, om man ska åtgärda det själv är att ta en sugpropp och pumpa några gånger så att man får loss det som finns i avloppet.

Så kan du hitta rörmokare i Stockholm

Googla "rörmokare Stockholm, om du behöver få tag i en i storstaden. Då kommer det förslag av Googles sökmotor för alla som har angett att de arbetar med rörmokeri i Stockholm. Sedan är det dags att ta kontakt och be dem komma och hjälpa en med det som är problem med de egna rören i sin bostad. Bor man i en bostadsrätt, brukar de flesta bostadsrättsföreningar har egna kontakter som de vill använda. Bor man i hus och villa, finns det säkert inga självvalda rörmokare som man bör ringa. Bor man i hyresrätt är det hyresvärdens skyldighet att komma och åtgärda problemet, många tycker att det är bekvämt att man bara ringer hyresvärden som kommer och gör det åt en. Däremot finns ju begränsningar med att bo i en hyresrättt. Man får ju inte göra som man vill med den egna hyresrätten utan måste anpassa sig till hyresvärden.

8 Sep 2019