Fönster som isolerar bra

Med tanke på elpriset är det hög tid att byta ut alla gamla fönster mot nya. Det är bland det smartaste du kan göra just nu för att förbättra husets standard.

Visst är det roligt att bygga pool och installera en bastu, men med skenande elpriser är det en dyr historia. Nu tänker vi mest på att spara energi, och då är det perfekt att byta till nya, isolerande fönster med lågt U-värde. Att byta fönster är i och för sig inte gratis, men du kan köpa fönster online och få dem till ett bra pris.

Det finns så många fördelar med moderna fönster, att det inte finns någon tvekan om valet att se om sitt hus med fönsterbyte. Värmen stannar inomhus och buller stannar utomhus. Nya tvåglas- eller treglasfönster behöver bara putsas invändigt och utvändigt, så de ska inte delas, som du får göra på gamla fönster.

Underhållsfria fönster

Du kanske vill ha kvar den invanda känslan av gediget trä i dina fönster, och då väljer du en sådan modell på de nya. Utvändigt kan de gärna vara klädda med aluminium, som gör att du slipper måla karmarna. De står bra mot väder och vind. Invändigt har du ett träfönster som vanligt.

Du kan också välja de nya kvalitetsfönstren i ett robust plastmaterial. Gillar du retrostilen kan du få spröjs på dem också. Huvudsaken är att du får ner elräkningen, får underhållsfria fönster och höjer värdet på bostaden, allt på en och samma gång. Det är en bra affär.

27 Oct 2022