Fasa ut din tonåring med ett attefallshus i Stockholm

Världen är föränderlig och familjer ändrar storlek. De flesta gillar ändå mer utrymme. För de nästan-vuxna kan ett attefallshus i Stockholm vara en lösning.

Hus och byggnader som inte kräver byggnadstillstånd är något som kommit mycket starkt i det moderna Sverige. I en hårt reglerad värld känns detta för många som en suverän lösning på utrymmesbehov. Alla som har en tillräckligt stor tomt för ändamålet kan låta uppföra en byggnad på högst 30 kvm med högst 4 meters takhöjd.

Det roliga med attefallshus är att de kan utformas på så många sätt. De kan vara hobbyhus, skrivarstugor eller gästbostad. Det går att packa in syrran med familj eller bästa kompisen under semesterveckan. Det går till och med att hysa in mamma eller ett hemmavarande vuxet barn där permanent eller semi-permanent.

Att skaffa ett attefallshus

Nu är det förstås så att ett attefallshus inte kommer att växa upp ur gräsmattan i Stockholm bara för att någon önskar det. Det finns alternativ att välja emellan, allt från att börja med egna spik och bräder, kranar och takpannor och så vidare. Fint men ganska kunskapskrävande och det tar tid.

Har man en ung vuxen hemma som behöver eget är ett nyckelfärdigt attefallshus nog det bästa och enklaste. Att få lära självständighet gradvis och samtidigt få eget utrymme är en dröm för din nästan vuxna familjemedlem. Och antagligen för er trötta föräldrar också. Bekvämlighet och självständighet parat med ansvar är en mycket bra lösning för alla inblandade.

Du kan läsa mer om attefallshus på denna sida: https://www.attefallshusstockholm.nu/ 

10 Mar 2023