Extrajobb som student i Uppsala

Många studenter väljer att jobba under studietiden. En del gör det för att helt och hållet undvika CSN-lån, andra för att dryga ut hushållskassan och vissa för att få en fot in på arbetsmarknaden. Oavsett är det positiva fördelar för de som orkar jobba utöver de studier som ska skötas. Det finns även en hel del jobb som kan sökas.

Flyttfirma – Vid tillfälliga toppar

Inom flera tjänsteföretag är kunden flexibel gällande tid och dag. Det gäller exempelvis fönsterputsning, frisören eller lagning av bilen. När det kommer till en flyttfirma är det däremot väldigt exakt vilken dag och tid som flytten ska ske. Eftersom det är mindre flexibilitet måste istället gällande flyttfirma vara mer flexibel. Det är en orsak till att många tar in extrapersonal vid tillfälliga toppar.

Eftersom Uppsala är en stor universitetsstad är det extra många flyttar inför och efter en termin. Däremot är det troligtvis färre studenter som använder sig av en flyttfirma i förhållande till de som bott i staden länge.

Har du god fysik och är öppen för att jobba obekväma arbetstider kan ett extrajobb på en flyttfirma passa utmärkt.

På sajten http://www.flyttfirmauppsala.org/ kan du läsa mer om hur en flyttfirma arbetar.

Kursledare – Språk, Teknik, Resor

I Uppsala finns flera olika anordnare av kvällskurser och studiecirklar. Ibland söker de specifikt efter kunskap inom ett speciellt område men samtidigt går det att kontakta dessa föreningar och berätta att man har intresse för något speciellt och gärna håller kurser i detta. Det kan exempelvis vara att du kan ett annat språk flytande, är duktig på att lära ut om internet för seniorer eller vill hålla föreläsningar om olika resmål.

Har du specialkunskaper inom något område och gillar att lära ut inom detta område kan kursledare vara ett utmärkt alternativ för att få in extrapengar.

Barnvakt – och hushållsnära tjänster

Läser du till förskolelärare eller lärare kan det vara smidigt att samtidigt tjäna extra på att hjälpa till med läxläsning. Eller bara vara barnvakt och vara med barnen några timmar när föräldrarna inte har möjlighet. Många barnvakter anlitas privat bland vänner och bekanta men det finns även företag i Uppsala som jobbar med att erbjuda barnvaktstjänster.

Inte sällan erbjuds flera olika hushållsnära tjänster i samband med att barnvakt erbjuds. Kanske kan du laga mat, ta hand om tvätten eller annat samtidigt som du finns tillgänglig för barnen. Inte sällan är det barn som klarar sig på egen hand men som behöver ha en vuxen i närheten om något skulle hända.

10 Oct 2018