Exempel på hur du kan använda ett garage

Har du ett garage i ditt hus, eller nära huset? Står det tomt? Om vädret fortsätter såsom det har varit en senaste tiden, är det ingen fara att ha bilen stående utanför på uppfarten. Det är först när den första snön faller och resten av vintern som det inte är bra för någon bil att stå utomhus. Den som någon gång har synat en begagnad bil, vet att det är stor skillnade på en bil som har stått utomhus och en som har stått i ett garage. Skillnaden är som natt och dag. En bil som står innanför ett garage har knappt några skador alls.

Använda garaget som förvaring

De flesta som inte använder sitt garage till att ställa in bilen, börjar använda det som förvaringsplats. Om du har ett tomt garage, varför inte ta steget fullt ut, och inreda det med hyllor och lådor som är lätta att komma åt och ett system som gör det lätt för dig att hitta sakerna du vill komma åt? Ikea har flera mycket användbara hyllsystem som du kan inreda garaget med. Tänk på att absolut inte förvara dyrbara saker i garaget, såvida du inte säkrar garageportarna med portar av stål. Endast då kan du förvara sådant du inte vill riskera bli stulet. Montera även kameror vid garageportarna för säkerhets skull.

Använda det som hobbyrum

Man kan använda det tomma garaget som ett hobbyrum. Har man större barn, har de säkert behov av att ha sitt ishockeyspel där, TV-spel, datorspel och andra spel i hobbyrummet. Är barnen ännu större och för stora för olika spel, kan man alltid inreda det som ett eget gym, med vikter, maskiner och motionscyklar.

Glasa in det och använda som matrum

Vill man inte använda det till något av ovanstående kan man alltid inreda det snyggt, och glasa in det. Då kan man använda det som ett extra festligt rum när man har många gäster och duka upp med långbord och många stolar så att alla får plats. Sedan är det bara att bjuda in gästerna.

Använda det för det egna företaget

Har man ett eget företag kan man alltid använda utrymmet för att kunna jobba hemifrån och inreda det som kontor. Ställer man in dator, skrivare och bredband är säkerheten mycket viktig. Då räcker det inte med en vanlig garagedörr, då behöver du säkra garageportar som minimerar risken för inbrott när du ligger och sover. Läs mer här om säkra garageportar som du kan få tag i Göteborg.

10 Sep 2018