En takläggare i Stockholm kan sin sak

Vill du ha tag i en takläggare i Stockholm ska du kontrollera att hen kan sin sak. Lägger du pengar på någon som lägger ditt tak så ska det ske proffsigt.

Ett tak kan se ut på många sätt. Det är ofta stilen på huset som är en av de avgörande parametrarna för hur ditt tak kommer se ut. Bor du mitt i en stad och har ett väldigt modernt hus kommer ett halmtak att vara helt fel. Likaså kan ett halmtak vara ett perfekt tak på en gård långt ifrån all ära och redlighet. Det kanske ligger flera mil ifrån ett samhälle. Det vanligaste för en takläggare i Stockholm är att hen får lägga tak som är gjorda av tegel. Plåttak och betongtak är andra material som är mycket vanliga. Sedan finns det ju även koppartak.

Tak som är vardag för en takläggare

Det blir allt vanligare att lägga plåttak. Det är så mycket lättare att hantera än andra material. För det första väger det bara en bråkdel av vad en takpanna väger. Det säger sig självt att det är en fördel när det ska lyftas upp på taket. Dessutom finns det möjlighet för dig att själv bestämma vilken storlek du vill ha på takplåtarna. Med andra ord bidrar du till det estetiska intrycket. Sköter du om ditt plåttak kan det hålla i närmare 50 år. Betongpannor kan ligga ännu längre på ett tak innan det är dags att byta ut dem. Ett helt sekel! Det gäller för koppartak också.

1 Jun 2022