En jämförelse av återförsäljare av markiser i Stockholm

Är det någon skillnad mterrassmarkisellan de företag som säljer markiser? Spelar det någon roll vilka man åker till för att köpa in de solskyddande produkter? Ja, i alla fall om man fokuserar på service och tjänster. Man kan nämligen kategorisera återförsäljarna i tre kategorier – detta just med fokus på service.

Enbart försäljning av färdiga modeller

De enklare modellerna av markiser säljs på stormarknader, byggvaruhus och delvis hos lågprisbutiker runt om i Stockholm. De kan köpas tillsammans med dynor, matvaror och kläder. Här är utbudet mycket begränsat. Det är ett par modeller med standardmått. Fördelen är att priserna generellt är låga då dessa butiker sällan tar in exklusivare fönstermarkiser eller avancerade terrassmarkiser med motor. Ett alternativ för dig som inte ”är så noga” utan främst tittar på priset och söker en standardvara.

Måttanpassade modeller

Nästa steg är de E-butiker som fokuserar enbart på olika slags solskydd. Här finns persienner, terrassmarkiser, solfilm och andra solskydd. Här är alltså utbudet betydligt större och man kan beställa online när som helst på dygnet. Det kan även finnas interaktiva tjänster som gör att man kan testa hur det skulle se ut i hemmet med olika markiser. Ladda upp en bild på ditt hem och matcha sedan med en stor terrassmarkis eller mindre sidomarkiser.

Genom att man kan måttanpassa markiserna och testa sig fram på ett tydligt sätt blir detta en mer flexibel lösning. Hitta exakt de terrassmarkiser som passar din uteplats – eller anpassa dem så att de passar. Leverans sker sedan till hemmet vi postbud. Önskas markiserna köpas online kan i princip vilken butik i Sverige anlitas och det finns inget direkt behov att köpa från en butik i Stockholm.

Rådgivning, försäljning och montage

De butiker som ger mest service är de som erbjuder komplett hjälp från rådgivning till att markiserna sitter på plats. Det är vanligt att de kommer hem till de som vill köpa större fönstermarkiser eller terrassmarkiser och ger råd, mäter och kommer med förslag på olika lösningar. Detta så länge kunden bor inom Stockholm. Att kunna få rådgivning väger mycket tungt för en del kunder. terrassmarkisstockholm.se har stora kunskaper och kan vara till hjälp när det handlar om markiser. 

Därefter kan de både sälja markiserna och montera dem. I detta fall ingår både garanti för monteringen samt möjlighet att köpa till service löpande. Sett till priset är det självklart dyrast att både köpa och få dem monterade. Men samtidigt är det en säkerhet och detta inte minst när det kommer till terrassmarkiser som ligger omsluten i en hållare som väger relativt mycket. Skulle den lossna från väggen kan skador ske både på personer och material.

 

12 May 2019