En bilvårdsutbildning som födelsedagspresent

En bilvårdsutbildning är bra för den som ska jobba med sånt, men passar även för en hobbyentusiast. Det kan bli en perfekt present för den som redan har allt.

Makens 66-årsdag närmade sig och han skulle dessutom gå i pension i samband med denna. Gunnel funderade på vad hon skulle ge honom i present. Det var inte precis så att han behövde något. Ekonomin var stabil i denna punkt av livet och när det var något han ville ha så köpte han det.

Hans stora intresse var förstås bilar. Han kunde ägna hela helgerna åt att pyssla om både deras bruksbil och den Porsche som han “unnat” sig för några år sedan. Gunnel hade kanske kunnat köpa någon pryl till bilarna som present, men hon hade ingen aning om vad det skulle vara.

Ge bort en bilvårdsutbildning

Men så fick hon se en annons på nätet om att man kunde gå en bilvårdsutbildning. Hon blev nyfiken och läste lite mer om saken. Huvudinriktningen verkade vara mot personer som arbetade eller tänkte börja arbeta med att sköta om bilar. Men det stod också att hobbyentusiaster var välkomna.

Om det var någon som var en sann hobbyentusiast så var det hennes man, tänkte Gunnel. Det här skulle bli en perfekt present, som han aldrig skulle kunna gissa sig till i förväg. Utbildningen gavs dessutom i Bålsta, så det var nära och bra till också. Vad skulle hon själv hitta på under tiden? Hon skulle minsann unna sig något hon också, de sista skälvande timmarna innan hon fick dras med honom hemma på heltid.

2 Jul 2023