Ekonomisk plan för en BRF
Precis som man behöver en budget privat, så behöver man även en ekonomisk plan för sin BRF. Det är ett dokument där man beskriver kostnader och intäkter.
För en BRF är det mycket viktigt att ha ordning och koll på alla kostnader och intäkter. Det behövs för att man ska ha en ekonomisk plan som tar höjd för allt som komma skall, och allt som kan tänkas hända inom en tidsperiod framöver.
Därför brukar man ha en noga utformad ekonomisk plan. Där lägger man in allt sådant som sker löpande, men även sådant som kanske inte kommer ske förrän om tio eller femton år, eller mer. För ofta är det sådant som också har höga kostnader, som annars kan skapa problem för alla medlemmar i BRF.
Lång ekonomisk plan för BRF
Det är viktigt att din BRF:s ekonomiska plan sträcker sig många år framöver, och att man redan nu tar höjd för framtida kostnader. I en ekonomisk plan för en BRF ska man lägga in sådant som rör nyinvesteringar, reparationer, underhåll och även utbyten av befintligt. Det kan gälla tvättmaskiner och torktumlare, värmepannor, takpannor, fönster och avloppsstammar.
En BRF som har en långt framåtseende ekonomisk plan behöver aldrig oroa sig för vad framtiden har att bjuda. Och den ska även ha en buffert för sådant som man inte hade räknat med, ifall något går sönder eller om man kanske behöver utföra spolningar i avloppet, vid ett stopp. En extra buffert är för alla medlemmarnas trygghet framöver.
Andra inlägg
- Så tar du din motorsågsutbildning A + B
- Brandskyddsutbildning i Stockholm förebygger skador
- En kurs för att hantera heta arbeten
- Ett billigt hotell i Norrköping med stil och service
- Du måste söka arbetstillstånd om du vill ha arbete i Sverige
- Flyttfirma med fokus på miljön hittar du i Stockholm
- Om du gillar konst, skönhet och estetik – besök en golvbutik i Stockholm
- Tunga lyft - en fråga om planering
- Samarbete med fastighetsförvaltning i Stockholm - Effektivt och bekymmersfritt
- Flyttstädning Uppsala - vanliga frågor