Det går att sälja en defekt bil

Många tror att man inte kan sälja en defekt bil utan bara kan köra den till skroten. Helt fel, man kan sälja en defekt bil till och med om den är krockad.

Andreas hade haft riktigt otur. Under en bilfärd en sen kväll hoppade det upp ett djur framför honom. Han reagerade genom att väja och hamnade i diket. Rådjuret klarade sig oskatt men bilen däremot fick bucklor och skråmor efter stenar och till sist ett träd som stod i dess väg och stoppade fordonet.

Efter att ha hört sig för om kostnaderna för att laga bilen insåg han att det inte var värt det. Bilen hade några år på nacken och hade därför en högre självrisk. Nu funderade han på att köra den till skroten. Kanske kunde han få några kronor genom att sälja delar. Då så en vän att han borde sälja den.

En defekt bil kan säljas smidigt

När Andreas var tveksam berättade vännen att det fanns ett företag i närheten där han kunde sälja en defekt bil. Andreas misströstade. Hans bil var inte bara defekt utan väldigt trasig. Men vännen propsade och gav honom ett nummer. När Andreas ringde visade det sig stämma. Bilen kunde säljas även om den var krockskadad.

Företaget gjorde en besiktning online och gav honom ett pris. Han accepterade och affären gjordes upp med det samma. Fordonet hämtades senare av företaget och hela bekymret var ur världen. Nu behövde han bara köpa en ny bil. Som tack för hjälpen bjöd Andreas vännen på tårta. Det minsta han kunde göra för att visa sin tacksamhet. Du kan hitta mer om att sälja en defekt bil på denna sida: vihämtarbilen.se

10 Apr 2023