Därför måste du värdera bostad i Mölndal innan försäljning

Det är helt centralt att värdera bostad i Mölndal – hur ska du annars veta vad du ska sätta för utgångspris? En mäklare med koll på läget ger dig rätt siffra.

Innan du ska sälja lägenhet är det helt nödvändigt att få bostaden värderad. Utan en värdering kommer du inte ha en susning om vad utgångspriset för din lägenhet bör vara. Ett utgångspris som avviker från vad marknaden förväntar sig kan skrämma bort många spekulanter. Det är en signal på att något inte står rätt till.

Särskilt är detta viktigt för dig som funderar på att sälja lägenheten på egen hand, utan hjälp från en mäklarfirma. Att sälja via till exempel privatannonsering är naturligtvis en rättighet du har. Du väljer själv hur du vill sälja lägenheten. Men värderingen kommer du inte komma undan. Och du kan tyvärr inte värdera lägenheten själv. Det kräver en yrkeskunnig fackman med koll på bostadsmarknaden.

Värdera bostad i Mölndal och möt ditt livs mäklare

Du som ska värdera bostad i Mölndal för att kunna sätta ett rimligt utgångspris på din lägenhet, kan mycket väl ta in flera värderingar från olika mäklare på ditt objekt. Det är ett sätt att säkerställa att du verkligen fått rätt summa. Om flera mäklare ger ungefär samma prisbild, så kan du känna dig trygg med att värderingen är korrekt.

Och vem vet. När du träffat så många trevliga mäklare kanske du helt omprövar beslutet att sälja lägenheten på Blocket eller Facebook. Och helt enkelt anlitar mäklaren för att sköta hela försäljningen istället.

9 May 2022