Dags för trädgårdsplaner

Har du också fått ryck med trädgården och sett att det är dags för trädgårdsarbete? Se trädgårdsarbetet som ditt sätt att träna, och att villaägare är de som lever längst. Vad har det med trädgårdsarbete att göra? Jo, villaägare är de som har en trädgård, och de flesta (i Sverige i alla fall) arbetar mest med sina trädgårdar under sin fritid. Och den som arbetar med trädgården under sin fritid, är ute flera timmar i sträck, och lever följaktligen längre än andra. Så grattis till dig som har en trädgård, du kommer förmodligen att leva längre än oss andra.

Hur vill du ha din trädgård i år?

Det är väl så dags att planera sin trädgård nu. Hur önskar du dig din trädgård i år? Är det några plantor som du vill ha i år, som inte fanns där förut? Vill du odla grönsaker, bär, frukt eller något annat som du inte har odlat tidigare? Det är ju så inne numera att odla sin mat. Helst borde vi alla bli matodlare och odla grönsakerna, kryddorna och våra egna bär. Hur vill du göra i år? Om du önskar dig odlingar och särskilda rabatter för dem, kan du alltid gränsa av dem med hjälp av natursten. De felsta vill kunna även sitta utomhus och inta sina måltider. Tänk att kunna äta sin frukost och dricka sitt morgonkaffe på en särskild terass. Beroende på hur tomten ser ut, kan man behöva olika lösningar för sin terass och odlingar, en pool kanske.

Det är ju mer som ska rymmas på en tomt

Det finns oftast fler saker som ska rymmas på tomten än rabatter och terasser. Ibland vill man kunna parkera sin bil på tomten och kunna ha en pool, ett litet uthus, lekstuga eller lekplats för barnen, eller en trädkoja. Då gäller det att man kan gränsa av tomten för de olika funktioner så att man ser till att utnyttja tomten så mycket det bara går. Det bästa som man kan göra i en sådan situation är att ta kontakt med ett företag som är duktiga på stensättningar. Stensättningar är bland det absolut vackraste sättet att planera sin trädgård och avgränsa olika skikt i trädgården som gör att man kan använda den för olika saker som alla i familjen kanske vill använda trädgården på olika sätt. Innan man går till verket, är det bra att fundera och röra sig på tomten. Här kan du läsa mer om stensättningar i trädgården: https://www.stensättning.net.

8 Apr 2019