Dags för säkrare körkort

Tänk att det mesta faktiskt går framåt. Vi kan snart rena luften som vi andas (utomhus). Åtminstone måste vi hålla det hoppet uppe – att vi snart kan det. Vi människor är ändå fantastiska på att uppfinna nya saker som vi, mänskligheten har nytta av. Vi har alltmer miljövänliga bilar, som inte spottar ut en massa avgaser. Och det är verkligen nödvändigt. Vem vill vill bli av med sin bil? Vi har vant oss vid en massa bekvämligheter som vi inte längre kan vara utan.

Vi älskar våra bilar och gillar den frihet som bilarna erbjuder oss. Egentligen har vi alla blivit lurade – förutom den fruktansvärt lögnaktiga oljeindustrin som mörkade i flera årtionden om de konsekvenser som bensinanvändningen skulle åstadkomma. De förutsåg detta som vi nu ser och det är deras fel. Inte vårt fel, vi som valde att tro dem, för vi visste inget annat.

Det kan vi inte påstå längre

Numera måste man verkligen säga att om man ska ignorera konsekvenserna av bilarnas påverkan på miljön då måste man verkligen vara totalt blind och döv för de uppenbara varningar som vi dagligen får om hur vi påverkar omvärlden med vår livsstil med bilar som kör på bensin. Så kan ingen fortsätta längre. Det är fullständigt ohållbart. Och vi måste alla agera nu!

Dags för säkrare bilar 

Det är verkligen dags för både säkrare bilar, mer miljövänliga bilar men också för säkrare bilförare. Säkrare bilar blir det för varje ny bilgeneration som tillverkas. Bilarna blir bättre, de blir säkrare och däcken blir säkrare. Bilarna blir också mer miljövänliga och tillverkarna tävlar med varandra om att ta fram mer och bättre miljövänliga bilar. Samtidigt hände det en hel del med hur man tar körkort. Numera måste alla blivande bilförare gå genom ett säkerhetstänk innan de får ta sina körkort. De blir tvungna att tänka igenom sin egen och bilens säkerhet när de sätter sig bakom ratten på sin bil.

Blir inte bilarna självkörande?

Ska det verkligen vara nödvändigt med högre säkerhetstänk när vi ändå snart ska få självkörande bilar? Än så länge finns ju inte de självkörande bilarna. Och så länge som vi ännu behöver människor som ska köra bilarna, behöver vi sådana som tänker på säkerheten främst och som inte bara kör den och inte klarar av att hantera den när det till exempel är halt på vägarna. Men med de nya Riskkörlektioner som de tar, så går de även igenom allt som har med säkerheten med bilen att göra. Här kan du läsa mer om säkerhetsövningar som de göra innan de tar sina körkort: https://www.halkbanastockholm.biz.

28 Mar 2020