Dags att sälja bostad i Strängnäs?

För den som ska sälja bostad i Strängnäs är det en trygghet att anlita en kunnig mäklare. Denna kommer att vara ovärderlig under hela försäljningsprocessen.

Anita var redo att lämna villan i Strängnäs. Hon hade många lyckliga minnen därifrån men nu hade livet gått in i ett nytt skede. Hon bestämde sig för att anlita en mäklare som kunde hjälpa henne att sälja bostaden och hittade snabbt en firma som verkade tillförlitlig. Det första de gjorde var att komma för en kostnadsfri värdering av bostaden.

De diskuterade också möjligheten att göra en del renoveringsarbete i huset innan försäljningen. Mäklaren trodde nämligen att det skulle löna sig, alltså att kostnaderna för renovering skulle återbetalas med råge vid försäljningen. Mäklaren rekommenderade några hantverkare för detta.

Sälja bostad för nya familjeminnen

Dessutom rekommenderade han att låta utföra en besiktning av huset innan försäljningen. Att kunna hänvisa till att den oberoende besiktningsmannen inte hade hittat några allvarliga brister skulle ge ett bra underlag för att kunna sätta rätt pris. Anita tyckte att mäklarens förslag var bra och de gick vidare enligt planen.

När villan var fixad och besiktigad föreslog mäklaren ett utgångspris för försäljningen. Därefter vidtog arbetet med fotografering och utformning av annons. När det var dags för visning kände Anita sig trygg med att lämna över allt ansvar med att sälja bostad i Strängnäs till mäklaren. Det hela gick mycket smidigt och mäklaren guidade henne genom försäljningsprocessen. Det kändes bra att kunna lämna över villan till en ny familj som skulle skapa sina egna minnen i denna.

17 Jun 2022