Därför är mäklare bättre på att sälja din lägenhet i Farsta

Mäklare i Farsta är proffs på att förhålla sig neutralt till objektet de säljer. Självklart riktar de sin pitch till just den spekulant de har framför sig.

Även om Farsta är ett attraktivt område som lockar många spekulanter, rekommenderas det inte att sälja lägenhet utan mäklare. Att själv ansvara för annonsering, visningar och budgivning är ett digert arbete, och ofta är det svårt för säljaren att förhålla sig neutralt till lägenheten som ska säljas.

Det är ju trots allt ditt hem du säljer. Och du färgas av dina erfarenheter i det. Särskilt vad gäller annonsering, fotografering och säljtexter är det onödigt att kasta bort mäklarens yrkeskunnande. När det kommer till att sälja lägenhet handlar det mycket om att kunna anpassa objektet efter störst antal potentiella köpare. Det kan vara svårt för dig som bott i lägenheten.

Mäklare fokuserar på köparens behov och önskemål

En bra mäklare kopplar bort sin personliga smak när han eller hon säljer in lägenheten. I allt från homestyling till försäljningspitch har en mäklare bara en sak i huvudet: köparens önskemål och behov. Självklart kommer han eller hon vinkla sina ord om lägenheten beroende på vilken köpare hen har framför sig.

En säljare som har en personlig relation till objektet kommer däremot i de allra flesta fall inte kunna förhålla sig lika objektivt till det som ska säljas. Och även om du kan prata passionerat om hur trevligt du haft det i lägenheten, är det inte säkert att det verkligen upplevs positivt i köparens öron. Bättre då att helt släppa taget om ditt gamla liv, lämna över försäljningen till din mäklare och koncentrera dig på ditt kommande hem.

25 Oct 2022