En historisk bussresa till Polen

Resa till Polen är en resa i historien. Ett tungt förflutet och numera ett vackert land med mycket att erbjuda. En bussresa till Polen erbjuder stor variation.

Anita och Astrid hade blivit fascinerade av Polens historia efter en föreläsning om landet. Efter den hade de gått en kvällskurs där läraren, som var från Krakow, hade tagit dem genom århundraden av historia och berättade att när kursen var över skulle det bli en bussresa till Polen för den som ville.

Det var inget att fundera på för tjejerna som bokade in sig direkt och betalade en anmälningsavgift. Det utan att egentligen veta vad de skulle uppleva under de sju dagarna som resan varade. Men det spelade ingen roll, oavsett vad som ingick så skulle de följa med, nu när de hade chansen.

Bussresan erbjöd allvar och glädje

Gången efter att de anmält sig fick de information om resans innehåll. Båda blev glatt överraskade när de insåg att de även skulle få besöka några koncentrationsläger. Vilket de tyckte var läskigt men viktigt. Det som hänt där var på riktigt och en del av landets historia. Utflykten var på dag tre och efter det var den allvarligaste delen över.

Senare skulle de åka buss till Krakow där de skulle få en dag på egen hand. De kunde besöka kyrkor, shoppa och njuta av folkvimlet. Senare i veckan skulle de få göra samma sak i Warszawa som sägs vara en av Europas vackraste huvudstäder. Dessutom skulle de få umgås med andra som var intresserade av Polens historia. Det skulle bli fantastiskt.

5 Mar 2023