Beställ hem libanesisk catering!

Ska du ha fest? Under sommaren brukar det vara så mycket lättare att ställa till med fest. Ska någon när och kär fylla år? Har man något jubileum som är värt att fira? Libanesisk catering passar i alla sammanhang som det är fest. Libanesisk mat innebär att man äter många mindre rätter. Det är det som gör maten så festlig. Hoummos är en röra på kikärter som de flesta redan säkert har smakat, men libanesisk catering är så mycket mer än hoummos. Till den hör till exempel Baba Ganoush, som är olika grönsaker tillsammans med den nyttiga bladpersiljan. Men man kan äta stark mat också om man beställer hem en libanesisk catering.

1. Börja med att duka bordet

När du ska ha fest, är det dukade bordet en del av festen. Se till så att bordet är vackert dukat antingen med linnedukar och linneservetter. Vill man inte ha det, går det lika bra med pappersservetter. Duka bordet även med vackra blommor, och vackert porslin. Till maten hör också att dricka goda drycker, så ta fram de fina glasen som du använder till fest.

2. Småstäda där hemma

Innan gästerna anländer är det bra om du hinner städa undan skorna som ofta ligger i vägen i hallen, och kläder som ligger spridda lite här och där. Plocka undan disk på diskbänken och sådant som ligger spridda lite här och där. Man måste inte grovstäda inför en fest. Det är nästan lika bra att spara städningen till efter festen, men det är bra om det inte ligger framme saker som stör festen. Badrummet och köket är det viktigaste att de är rena när man bjuder hem gäster.

3. Klä om till festen

Sedan är det dags att själv klä om så att du är färdigklädd när gästerna dyker upp. Det är alltid en och annan som är tidigt ute, så se till att du är klädd när de kommer. Var beredd med vaser då många kommer med blommor till festen. Det är verkligen en svensk sed att alltid ha med sig blommor till en fest.

4. Ta emot gästerna

Nu borde du vara beredd för att gästerna kommer. Bordet är dukat, sakerna bortplockade och du själv ser fantastisk ut. Se till så att dryckerna är väl kylda. Det är godast, gäller såväl vinerna som öl eller bubblet. Och har du kommit iihåg att göra beställningen av maten? Läs mer här om hur du kan beställa hem din libanesiska catering.

30 Jul 2019