Behöver du en duktig målare?

Alla behöver väl en duktig målare då och då. Det finns cirka 1.000 målare i Stockholm. Hur ska man vet vilken av dem som man kan anlita? Vem av de alla gör jobbet tillräckligt bra? Att många målare efter ett tag i yrket tröttnar och gör jobbet med slentrian och tristess har alldels för många redan varit med om – hur ska man hitta någon som fortfarande bryr sig om att göra jobbet så bra som möjligt?

Googla målare Stocholm

Man kan alltid googla "målare Stockholm", om det är i Stockholm som man vill få tag i en målare, vill säga. Annars skriver man in den ort där man söker en målare. Det som sedan händer är att Google så väljer några av de hantverkare som gör reklam för sig på den sökmotorn. Har någon av dem skrivt att de är "målare" och arbetar i "Stockholm" då dyker de upp i en lista som Google föreslår för dig.

Kontrollera referenser och offerter

När du väl har fått tag i några namn och företag som har målare och som arbetar i Stcokholm, kan du ta kontakt och be dem om offerter och referenser. NÄr du väl får tag i någon hör du på deras svar hur de verkar vara. När du väl har fått några offerter av dem, ser du också på vilken prisnivå som de lägger sig på. Vi avråder från att bara gå på pris, om det är så att man vill ha en målare som gör jobbet bra, vill säga.

Kontrollera med Allmänna reklamatiosnnämnden (ARN)

Är man fortfarande osäker på om det är en bra målare, kan man alltid kontrollera med ARN. Ibland kan det ju hända att ngåon blir missnöjd, hur bra arbete man än har gjort, och kanske gör en anmälan till ARN. Men har många sänt in klagomål på en och samma målare, är hon, eller han sannolikt en usel målare som det inte är någon idé att anlita.

Läs omdömessajter

Vill man inte göra några av de föreslagna kontrollerna kan man alltid endast läsa olika omdömessajter. Där kan man se om många har haft klagomål på den målare som man funderar på att anlita. Finns det många sådana, bör man dra sig för att anlita dem. 

Har de kollektivavtal?

Är du osäker på om det är ett seriöst företag? Man kan kontrollera om de erbjuder kollektivavtal för sina målare och hantverkare. Gör de det, kan du räkna med att de bryr sig om sina hantvekrare och hantverkare som är nöjda, gör även ett bra jobb.

Har de nöjd-kund-garanti?

Om de dessutom har nöjd-kund-garanti är det företag som bryr sig om sina kunder och är måna om att göra dem nöjda. 

Här kan du läsa mer om ett sådant seriöst hanterksföretag som erbjudera målare i Stockholm: http://www.målarestockholm.biz.

28 Oct 2018