Både män och kvinnor bryr sig om utseendet

Det har blivit allt viktigare att satsa på sitt yttre. Ofta kommer trenderna från filmvärlden. De flesta populära filmstjärnor föds i Hollywood (inte så att bokstavligen föds där, utan upptäcks där). För att slå igenom på filmduken krävs många gånger en fantastisk skönhet, att man ser bra ut på filmduken (eller filmskärmen). Just nu är det skådespelerskor som Angelina Jolie, Emma Blunt, tidigare Nicole Kidman, Nathalie Portman och Julia Roberts som har varit dessa skönheter i filmvärlden.

På den manliga sidan har vi Brad Pitt, George Clooney, Orlando Blom, Robert Downey JR,  Christian Bale och snyggaste Leonardo Di Caprio. För att slå igenom kan det ibland krävas att de opererar sin näsa, ögon eller något annat som de själva, eller regissören anser är en skönhetsfläck. Så har Angelina Jolie opererat sin näsa från en bred till en smal näsa. Nicole Kidman har opererat sin mun och i princip hela ansiktet.

Vi gör som filmstjärnorna

Vi andra, som inte är filmstjärnor, tar efter. Vi opererar det i våra kroppar eller ansikten som vi inte är nöjda med. Och varför inte? Varför ska vi vara missnöjda med våra kroppar när vi kan göra något åt det?

Det är inte alla som är beredda på att lägga sig på operationsbordet. Att genomgå en operation är ett stort ingrepp i kroppen. Man blir nedsövd. Det skärs i en, med operationskniv, och efteråt måste man ligga stilla därför att kroppen behöver återhämta sig och vila. Det innebär att du behöver vara sjukskriven i minst två veckor efter operationen, helst längre tid.

Om man vill se yngre ut, och bli smalare, vilket man är när man är ung, då kan man faktiskt få bort det överflödsfett som kanske finns på kroppen. Det kan handla om fett på magen, runt midjan, höften, benen, rumpan, under armarna eller i ansiktet. Om du då inte vill lägga dig på operationsbordet för att avlägsna det, finns det andra metoder, såsom coolsculpting.

Det är coolsculpting

Den metoden innebär att du rådgör först med en skönhetssalong som använder sig av den metoden. Du får veta vad som är genomförbart och hur man går till väga. Du berättar vad du önskar och sedan gör ni upp ett datum när du kan komma in för en behandling. Sedan när du ska få behandlingen, klär du av dig. Du lägger dig bekvämt på en brits. Huden på det ställe som du vill avlägsna fettet på, rengörs ordentligt.

Sedan har de en apparat som suger in den delen av kroppen där du vill få coolsculpting. Den delen kyls ned. Fettcellerna kristalliseras och blir fasta. Du kan uppleva en stark kyla, och ett visst obehag, men den går snabbt över så snart apparaten släpper den del som behandlas. Effekten av behandlingen kommer några veckor efter, så det gäller att ha tålamod innan du ser hela resultatet efter behandlingen. Läs mer om Coolsculpting på: https://www.coolsculptings.se.

5 Mar 2018