Att vara egen företagare i Göteborg

Funderar du på att bli din egen företagare i Göteborg? Arbetar man inom ett yrke som kräver mycket eget ansvar, som till exempel konsult inom olika områden, som ingenjör, fotograf, ekonom, journalist, så är det oftast inte svårt att få arbetsuppdrag, snarare tvärtom. Många fotografer och ekonomer eller även som journalist är det många som behöver ens tjänster. Om man är utbildad fotograf, som exempel så är det ofta lättare att få uppdrag som fotograf om man arbetar som frilansfotograf. Många tidningar behöver fotografer som kan ta foton och som inte är bundna till bara en tidning eller magasin, utan som kan tänka sig ta olika slags bilder av olika slag. Hur är det då att arbeta som fotograf eller för den delen som journalist i Göteborg?

Måste ha eget driv

Är man sin egen företagare behöver man ofta dra in sina egna uppdrag. Det krävs då att man har ett eget driv för att få in de uppdrag som man behöver. Som sin egen företagare måste man själv se till så att man har arbetsuppdrag. Ingen annan gör det åt en. På så sätt måste man ta eget ansvar för sin jobbsituation. För att man ska få tillräckligt arbete så att man klarar sig på sitt egna företag, bör man ringa uppdragsgivare varje dag. Har man tur kan man få uppdrag som sträcker sig under en längre tid, eller ett frilansavtal med en uppdragsgivare. Det kan då innebära att man ska arbeta med ett projekt under en längre tid.

Behov av kontor

Om man ska arbeta med projekt hos en uppdragsgivare kanske man arbetar på uppdragsgivarens kontor, eller arbetsplats. Men under den tiden som man inte arbetar med det uppdraget behöver man ett eget kontor, kanske någonstans i Göteborgs centrum. Det finns ofta andra som arbetar precis på samma sätt, men kanske inom ett annat yrke. Då kan man gå samman och hyra ett gemensamt kontor. Då kan man spara in på att tillsammans skaffa kaffekokare, gemensamt kylskåp, frys och spis. Eller så hyr man in sig på ett företagshotell, vilket innebär att man hyr ett eller flera rum på ett kontor som uthyraren hyr ut. Den som hyr ut kontoret, ser då till att ha bredbandsuppkoppling, skrivare, reception, pentry eller matsal och konferenslokal där de som hyr kontor kan boka in för besök eller för att kunna laga sin egen lunch, skriva ut dokument och vara uppkopplade mot internet. Här kan du läsa mer om fler lediga kontor i Göteborg.

1 Sep 2019