Att hyra en foodtruck – vilka varianter finns det?

Funderar du på att hyra foodtruck, cateringen foodtruck? Bor du i en större stad som till exempel Göteborg eller Stockholm (i synnerhet Stockholm dock) har du en rad olika aktörer att välja mellan. Förutom att välja bolag, behöver du också välja variant – det vill säga vilket koncept din foodtruck ska ha, och vilken mat som ska serveras.

Att hitta rätt foodtruck att hyra kan vara svårt när alternativen är många. Så vilka alternativ finns det egentligen? Här går vi igenom ett par exempel.

Foodtruck anpassat för varumärke

Kallas ibland för Brand Truck och syftar till en truck som är anpassad för att lyfta fram ditt varumärke. Aktörer som erbjuder denna variant är normalt mycket öppna för att hitta lösningar för hur just din produkt ska exponeras av trycken. Gemensamt är att varumärket ska exponeras på ett spännande sätt, och att det ska bli en upplevelse för dem som gör ett besök.

Foodtruck

Den klassiska foodtrucken kan du ofta se på gatorna i Stockholm och andra större och medelstora städer, utanför festivaler, idrottsevenemang eller stora hemmafester. Att hyra en foodtruck för en större hemmafest kan underlätta enormt – du slipper städning med disk och allt det innebär att servera och laga maten. Även om du anlitar ett cateringföretag kommer logistiken att vara rätt krävande. Med en foodtruck kan gästerna stå och äta, eller sitta och äta lite ”var de vill”. Inget porslin behöver sedan diskas eller plockas undan.

 

”Segway-truck”

Det finns en del aktörer som har en variant av foodtruck, som snarare kan kallas för en Segway-kiosk ungefär. Det är helt enkelt en mindre kiosk på hjul som främst huserar fika och godsaker så som kaffe, glass och kanske en produkt av ett eget varumärke. Fördelen med detta är att man är extremt mobil och kan komma mycket nära kunderna. En nackdel kanske är att det inte är alla bolag som erbjuder detta. Letar du i en större stad som Stockholm eller Göteborg kan du dock säkerligen hitta en aktör som erbjuder detta.

 

Storetruck

En foodtruck behöver nödvändigtvis inte hyras för att enbart sälja mat. Det går givetvis lika bra att sälja andra saker än mat och dryck. Många bolag erbjuder flexibla lösningar där du kan bygga om trucken så att den passar för det du ska sälja. Viktigt är kanske att truckens utseende stämmer överens med konceptet på ett eller annat sätt, och att produkten passar just för att säljas ur en truck.

 

 

11 Mar 2019